Avtor: zuvisnjagora Objavljeno: 30. 11. -1

Še je čas za Oratorij 2012

Letos bomo tudi v Višnji Gori imeli oratorij.

Pohitite ful dobr s' umo imel!!

Še veste kako je bilo takrat, pa takrat, pa takrat?? Sedaj bo pa še bulj!

 

Oratorijska zgodba bo govorila o življenju Marije Dominike Mazzarello in njeni odločitvi, da odgovori povabilu duhovnika ter gre skrbet za svojega strica in njegovo družino, ki je zbolela za tifusom. Marija Dominika se je tega povabila najprej ustrašila, nato pa je odgovorila, da gre. Lahko bi se izgovarjala, lahko bi rekla, da je veliko drugih, ki se jih to bolj tiče. Tega ni storila. Šla je prav ona.

»Grem jaz« je stavek, ki opisuje pripravljenost Marije Dominike za služenje v primeru bolezni, za pomoč v primeru kateregakoli dela in opravila. Nič ji ni bilo težko, vsako dolžnost je opravila z veseljem.

Vse otroke, ki želijo bolje spoznati življenje tega mladega dekleta, vabimo na oratorij, ki bo zadnji teden v avgustu (od 27. 8. do 31. 8.). Prijavnice dobite pod korom, oddate pa jih v župnišču.

 

Program oratorijskega tedna:
PONEDELJEK: sprejem otrok, razdelitev oratorijskih majic in izkaznic vsem otrokom, učenje himne, blagoslov animatorjev,  obisk sestre Barbare Poredos (hčera Marije Pomočnice).
SREDA: zloglasne vodne igre z gasilci PGD Višnja Gora
ČETRTEK: oratorijska maša, večerja, nočni pohod, spanje v šotorih
PETEK: zaključek oratorijskega tedna, razstava vseh izdelkov, ki so nastali tekom tedna v ustvarjalnih delavnicah.

Vsak dan bo, kot običajno, sestavljen iz bansov, dvig zastave molitve, ogled oratorijske zgodbe, kateheze po starostnih skupinah, petje pesmi, ustvarjalne delavnice, skupno kosilo, velika igra, spust zastave.