Avtor: zuvisnjagora Objavljeno: 30. 10. 2013

Molitev za duše v vicah

 

MOLITEV ZA DUŠE V VICAH

PRIPOROČILO

 

 

Usmiljeni nebeški Oče, nisem vreden, da te prosim; nisem vreden, da me uslišiš; toda ker prosim za tiste duše, po katerih rešitvi tudi ti sam hrepeniš, ne dvomim, da bo moja molitev tebi všeč in ubogim dušam v vicah koristna. Ozri se na duše, ki so ustvarjene po tvoji podobi, vedno so verovale in upale vate. Izkaži se jim za usmiljenega očeta ter jih reši iz vic.

O Jezus, ti si sočutno gledal svojo žalostno Mater s križa, ozri se z milostnim pogledom tudi na svoje brate in sestre v vicah, ki tako ganljivo in boleče vzdihujejo po pomoči. Poškropi jih s svojo presveto Krvjo ter nadomesti s svojimi neprecenljivimi zaslugami, kar še manjka do popolnega zadoščenja.

Milostljivi Sveti Duh, glej z milostnim očesom na verne duše v vicah, ki so zaročene s teboj. Usmili se teh svojih nevest ter jih okrepčaj s svojo tolažbo. Kar jim manjka v plačilo dolgov, nadomesti ti, delivec nebeških milosti.

Usmiljena mati Marija, obrni svoje milostljive oči v vice in poglej sočutno, kako trpe duše tvojih ljubih otrok. Ne pozabi jih, marveč jih priporoči zaupno svojemu božjemu Sinu.

Ljubi angeli varuhi trpečih duš v vicah, razveseljujte jih s svojo navzočnostjo! Izprosite jim po zasluženju Jezusa Kristusa, da bodo smele kmalu gledati svojega preljubeznivega Boga.

Vsi sveti očaki in preroki, ki ste po smrti čakali toliko let pred peklom na nebesa, usmilite se ubogih duš, ki veliko trpe in zato še bolj težko čakajo rešenja. Pomagajte jim, da se jim čim prej izpolni želja po vaši ljubi družbi.

O sveti apostoli in evangelisti, ki ste oteli toliko tisoč duš iz satanovega žrela ter jim pomagali k zveličanju, pokažite svojo gorečnost še pri dušah v vicah, rešite jih in pripeljite v svojo blaženo družbo.

O vsi sveti mučenci, ki ste toliko delali in trpeli iz ljubezni do Kristusa, darujte Bogu svoja dela, trpljenja in svojo zadnjo prelito kri, da potolaži trpeče duše v vicah.

O vsi škofje in spoznavalci, darujte svojo pokoro in svoje bogate zasluge ter tako poplačajte dolgove, zavoljo katerih vzdihujejo verne duše v težki ječi.

O vse svete device in vdove, darujte Kristusu svojo čistost in svetost, da izbriše vse madeže žalostnih in trpečih duš.

O vsi svetniki in izvoljenci božji, priporočam vam svete trpine v vicah; prosim vas, molite neprenehoma k sveti Trojici, da jih reši strašnih muk. Darujte ji zanje svoje zasluženje ter jim izprosite rešenje in večno blaženost. Amen.

 


"Tolažba dušam v vicah"

priredil Frančišek Bleiweis, župnik v Lešah

II. natis, Ljubljana 1914

Založila Katoliška Bukvarna

Natisnila Katoliška Tiskarna

Imprimatur št 1632

Knezoškofijski ordinariat v Ljubljani, 23. marca 1914

J. Flis, generalni vikar