Molitev je privlačna

MOLITEV JE PRIVLAČNA

Življenje je za vsakogar od nas priložnost, da Bogu darujemo vse tisto, kar nam božja previdnost postavlja na našo pot. Danes, 22. novembra, je god svete Cecilije, zavetnice tistih, ki po svojem prizadevanju na področju cerkvene glasbe vsakomur od nas pomagajo, da moremo vzpostaviti bolj pristen odnos z Bogom, ko se udeležujemo najsvetejše daritve. Sta pa pesem in molitev obenem skrivnosti, ki ju odkrivamo tudi takrat, ko smo doma, ali sami. Tedaj, ko smo z Bogom taki, kakršni v resnici smo, lahko prav od blizu začutimo dih njegove ljubezni. V takih trenutkih, ko molimo ali pojemo zaradi lastne želje po tem, da se Gospodu predamo v globini svoje duše in z vsem veseljem ali žalostjo, ki napolnjuje naše srce, se utrjuje v nas zavest, da je on zares Emanuel, Bog z nami. Prejeti ga vase pri svetem obhajilu je tako vrhunec izročitve duše Gospodu in Odrešeniku, ki pa ima svoj temelj v vsakodnevnem izročanju njegovi volji. Biti z Bogom je lepo! Molitev je privlačna, še posebej, če se v njej združujejo različni od Boga dani darovi. Podobno je pri pesmi, ki lahko ubrano zveni, četudi jo pojejo različni glasovi.

V upanju, da bi morda začutili nekaj tega razpoloženja, vam ponujamo v ogled in poslušanje nekaj večpredstavnostnih vsebin. Molitev ali pesem, združena s sliko in glasbo, naj tudi vas popelje tja, kjer ste lahko v odprtosti svojih src kar se da blizu Bogu Očetu, Jezusu in Mariji. Radi molímo in pojmo, bodimo veseli, da smo po svetem krstu pridruženi Kristusovi smrti in po njej tudi večnemu življenju.

Omenjeni prispevki se pogosto predvajajo na EXODUS TV (povezava je na dnu strani). Nekateri med njimi so bili posneti v Višnji Gori in na ta način lahko številni gledalci po Sloveniji občudujejo lepote našega domačega kraja. Do njih boste odslej lahko dostopali preko izbirnega menija na vrhu spletne strani. Izberite možnost "DUHOVNI UTRIP" in nato "POSNETKI, PREDSTAVITVE". Upamo, da bodo tudi vam polepšali kakšen trenutek dneva in vas spodbudili, da ob njih molite in zapojete.