Postavimo jaslice

Marija, Kraljica ljubezni, je 8. 12. 1988 v Schiu na praznik Brezmadežne v kripti Cenacola rekla: "Otroci moji, medtem ko se končuje velik čas milosti, ki ga je Oče dovolil, se začenja nov čas: VAŠ ČAS! Pojdite! Otroci moji, pojdite v vsak kraj, ponesite vsem mojim otrokom in vašim bratom moj veliki dar ljubezni! Storite, da bo Jezus v vsakem človeku! Zagotavljam vam, da bom z vami tudi jaz." Zares, za vse, ki bodo tudi letos postavili jaslice, bi težko našli bolj primerne besede. Mnogi v naši župniji in po vsem svetu se že pripravljajo, da bodo na ta način kar se da živo podoživljali neizmerno božično skrivnost, ko Bog postane Človek. Da, to je njihov čas, ali bolje naš čas, ko smo skupaj z Marijo in svetim Jožefom in katerega namen je, da bi bil Jezus v vsakem človeku.

Če se v teh lepih, prav nič mrzlih in zimskih dneh, odpravite na sprehod, si zapomnite, kje ste videli lep mah in prinesite domov suho vejo ali zanimivo korenino, ki ste jo našli v gozdu. Prišel je trenutek, da pregledamo figurice; morda bi jih tokrat dopolnili s kakšno novo. Domovi bodo kmalu pospravljeni in čisti, le še mesto za jaslice poiščemo – naj bo v dneh pričakovanja, ko bo zadišalo po dobrotah, slednje bolj pomembno od vsega drugega, kar nam ugrablja pozornost. Bodimo skupaj z najdražjimi, dopustimo si, da se težišče naših življenj iz zunanjosti prevesi v našo notranjost, kjer nas Odrešenik, ki je prišel in spet prihaja, čaka s svojim mirom in ljubeznijo. Imamo priložnost, da Ga sprejmemo in tako bi mogli biti tudi vsi naši prihodnji dnevi, vse do konca in srečanja z Njim, odsev bogatih darov, ki nam jih želi vliti v naša srca. Ko se mu tako zaupno izročamo, svet s svojimi varljivimi čari izgublja privlačnost in svojo moč nad nami. V svetlobi, ki prihaja na svet odrešit vsakogar iz teme obupa, se človek spremeni. Tudi tedaj, ko prazniki minejo, nekaj v njem ostane drugačno, boljše, saj je okusil v sebi objem božjega Deteta. Morda samo za kratek čas, ali le do naslednjega praznika, mogoče do naslednjega Božiča, a vendarle! Božja previdnost nas nedoumljivo vodi in Cerkev nas pelje skozi bogoslužno leto tako, da bi neprenehoma rastli v ljubezni in ne bi nikdar pozabili, kako nas Bog Ljubi.

Jezus si želi naše ljubezni in mi potrebujemo Njegovo, da bi postali vredni Njegovih obljub. Te pa prekašajo vsakršno našo zmožnost razumevanja, zato nam tudi jaslice pomagajo pri tem, da jih že na zemlji vsaj malce okusimo. Lepo in vznemirljivo jih je načrtovati, ustvarjati in o njih premišljevati skupaj z ostalimi družinskimi člani. Še posebno se zasvetijo oči otrokom in prav ti trenutki jim za vedno ostanejo ne le spomin na dom, ampak bogata duhovna popotnica za življenje.

25. decembra 2002 je Kraljica ljubezni v spodbudo vsem ljudem dobre volje zatrdila:

" ... Otroci moji, svet mora vedeti, da je to Dete Jezus edini pravi Bog, Bog življenja, ki vam ponuja mir in pravičnost. Združite se danes z vsemi svetimi v nebesih in pojte slavo Bogu na vekomaj. Naj bo svet Božič! Vse vas blagoslavljam z Jezusom, blagoslavljam te jaslice in tiste, ki so jih naredili, kot tudi vse jaslice sveta."