Koncert božičnih pesmi

Na praznik Svetih treh kraljev smo po sveti maši lahko ponovno uživali v koncertu božičnih pesmi. Tokrat so poleg našega Mešanega cerkvenega pevskega zbora, ki je seveda znamka za čudovito in doživeto petje. Letos so nas toplo presenetili tudi otroci, ki so nastopili s svojim zborom.

Koncert lahko tudi poslušate na posnetkih s povezavami:

Ob odhodu iz cerkve nas je organist Robert Kohek še pospremil z orgelskim vložkom.

Vtisi so izjemni. Mnogi, s katerimi sem izmenjal mnenja, so bili navdušeni. Navdušenje je nad prepevanjem našega Mešanega cerkvenega pevskega zbora. Zbor pod zborovodjem Milanom Jevnikarjem nam zmeraj pričara lepe trenutke z ubranim petjem, še posebej ob prazničnih dnevih. Ko se v spremljavi zboru pridruži še organist Robert Kohek,doživljamo polnost cerkvene glasbe.

Pravo presenečenje so nam pripravili otroci z nastopom Otroškega cerkvenega pevskega zbora. Čeprav vsakega posamezno poznamo kot razigranega in nagajivega posameznika, so pripravili zelo lep in prisrčen nastop. Skadni, topli in prisrčni otroški glasovi so pričarali pravo nedolžno vzdušje božičnega časa, ob katerem nismo mogli ostati ravnodušni. Vloga zborovodje je tudi pogosto zapostavljena, saj ga mnogi opišejo kot agonično mahanje ob napadu obadov ali sršenov. Vendar se je ravno pri nastopu otroškega zbora pokazal trud zborovodij Maje Škufca, ki je zbor spremljala na klavirju ter Maje Garbas, ki je zbor ob nastopu vodila. Resnično izjemno in požrtvovalno delo.

Čeprav je beseda hvala v tem primeru skromna, vendar je iz srca izrečena. Samo želimo si lahko, da bi tako zborovodje, kot tudi pevci ohranili veselje in navdih do petja. Vsem iskrena hvala od vseh poslušalcev.

 

Štefan

PS: Ves dogodek je s kamero posnel Miha Trpin. Kmalu bomo lahko videoposnetek videli na TV EXODUS. Vas obvestimo.