Preskoči na vsebino


Bog naš strašni in neusmiljeni?

BOG NAŠ STRAŠNI IN NEUSMILJENI?

 

Ljudje imamo pogosto napačno sliko o Bogu. Usidrala se nam je misel, da je Bog strogi sodnik, ki samo čaka, da bo koga kaznoval. Če k temu dodamo še naše neosnovan razumevanje o »bogaboječnosti« dobimo prav strašljivo predstavo. To je prastara prevara, katera izvira iz Raja, ki jo je med nas zasejal sam Hudič. Ta božji sovražnik Bogu pripisuje svoje lastnosti.  To je tudi razlog, zakaj je Jezus Kristus prišel med nas ….

Božji Sin pa se je razodel prav zato, da bi uničil hudičeva dela (1 Jn 3,8).

… in da bi nam v pravi luči tudi odkril Božji karakter. Bog je naš Oče in najboljši dobrotnik. Bog ne daje svojim otrokom kače namesto ribe in ne kamen namesto kruha.  Ljudje smo grešniki, tako mi, kot tudi naši starši in drugi ljudje. Naši starši, ki so grešniki so skrbeli (ali še skrbijo) za nas. In če pomislimo na dobrote in njihovo skrb kot grešnikov, ki smo jo bili deležni, kako bolj za nas skrbi brezgrešni Bog. Bog nas ima resnično neizmerno rad.

Ljubezen spoznavamo po tem, da je On dal življenje za nas.

In takó smo tudi mi dolžni dati življenje za brate (1 Jn 3,16).

Pomislimo na Božjo dobroto do nas. Pomislimo, da Bog pravzaprav od nas pričakuje le tisto, kar nam sam že zdaj nudi. Da od nas, kot sad Njegove ljubezni, ko nam je upihnil našo dušo ob rojstvu, pričakuje našo ljubezen do naših bratov in sester, ki so prav tako njegova stvaritev. Ne dopustimo, da bo Njegova žrtev na Križu nepomembna!                                               ŠtefanPrint Friendly and PDF