Utrjujmo vero

Ljudje smo duhovna in radovedna bitja, zato želimo najti odgovore na vprašanja, ki se nam postavljajo v življenju. Naša vera se bo utrjevala le z nenehnim izobraževanjem v Jezusu, česar smo deležni že od malih nog pri verouku. Mnogi s prejemom zakramenta svete birme zaključijo z izgradnjo svoje verske izobrazbe. Pa ne bi smelo biti tako. Nadaljevati bi se moralo pri seminarjih, v molitvenih, zakonskih in drugih skupinah, pri prebiranju pisane besede. Tovrstno poslanstvo naj bi imeli tudi elektronski mediji, kot je spletna stran. Na tem mestu bi omenil tudi našo prvo krščansko televizijo TV exodus, ki je dostopna na spletu v živo ali pa s številnimi poučnimi oddajami v svojem arhivu. Kot posebnost bi izpostavil E-kapelo, s pomočjo katere se lahko poglobimo v uri molitve pred Najsvetejšim.

Pogosto nas katoličane zbadajo, ko pogovor nanese na ver in verovanje v službi, na potovanju, prireditvah. Ni enostavno razlagati nekomu, ki ne veruje v Boga, da je Jezus med nami, mu razložiti prisotnost Marije. V takih primerih mora človek biti dobro podkovan z znanjem oziroma vedenjem ali imeti čvrste dokaze za širjenje Božje besede. Letošnji seminar očeta James Manjackala  se mi je še posebej vtisnil v spomin. Vedno znova mi zveni geslo seminarja "Bodite moje priče". Ob tem takoj pomislim na vsebino letošnjih šmarnic "Kako širimo Božje kraljestvo?" Mogoče bo komu v pomoč spletna stran o evharističnih čudežih, ki so se dogajali in se dogajajo po vsem svetu. Če na kratko rečemo materialni dokazi, ki govorijo o obstoju Boga. Tukaj je naslov. Na tej strani boste našli tudi mnogo stvari za najmlajše. Ne obupajte tisti, ki ne znate tujih jezikov. Primeri so tako dobro predstavljeni, da boste dojeli sporočilo vsakega evharističnega čudeža.Tudi iz Višnje Gore smo romali v Ludbreg, kjer smo z molitvijo počastili Jezusovo Kri.

Na še eno dejstvo bi žele spomniti, ki bi vam lahko prišlo v pomoč. Na obstoj svetega "Torinskega prta". Menim, da nam tudi s Torinskom prtom Bog pomaga pri širjenju Božjega kraljestva med ljudmi. Na televiziji Exodus so pripravili posnetek predavanja iz Međugorja. Na tej strani boste našli še številne zanimive prispevke.

V življenju nas pogosto premetava kot po viharnem oceanu. Občasno so zatišja, ki se jih razveselimo, a ne trajajo dolgo. Krmarimo med preiskušnjami po svojih močeh, ki jih črpamo pri Njem. Čeprav bi se ves čas morali veseliti in se zavedati, da se je daroval za nas in da le v Njem lahko najdemo odrešenje in zadoščenje za vse v naših življenjih, nas pogosto preplavijo temnine. Da bi čim prej znali stopiti na pravo pot, vam na tej strani ponujamo povezave s katoliško vsebino v tolažbo. Delite z nami povezave in nam jih pošljite na naš elektronski naslov .

Pripravil

Štefan Pintarič

Povezave