Iz župnije leto 2012

IZ ŽUPNIJE

 

 

DELAVNICA

Ste adrenalinski odvisnež, željni novih dogodivščin in nepozabnih doživetij? Prava stvar za vas!! KUD-ovci bodo tudi letos organizirali delavnico izdelovanja adventnih venčkov, ki bo 1.12.2012 s pričetkom ob 9.00 v župnijski dvorani. Če si upate, prinesite s seboj adventne svečke, klešče ter obod na katerega ste lansko leto pletli venček. Okusite praznično vzdušje in prijetno druženje ter pomenkovanje. V nedeljo 2.12. pa venčke le prinesite k maši pred oltar, kjer jih bo naš župnik blagoslovil.

 

V DEŽELO PRAVLJIC

Taisti dan (1.12.2012) pa si lahko zvečer ogledate prisrčno otroško dramsko-glasbeno predstavo "V deželo pravljic", ki bo ob 18.00 v dvorani gasilskega društva v Višnji Gori.

 

BLAGOSLOV KRIŽA

V nedeljo 2.12., bo podeljen še blagoslov križa na parkirišču pri župnijski cerkvi. Križ bo blagoslovil novi župnik iz Starega trga pri Ložu. Slovesnost blagoslova bo potekala kmalu po koncu druge nedeljske maše.

 

OTROCI POZOR!!

Prišepnili so nam, da nas bo mogoče tudi v Višnji Gori obiskal Miklavž, če bo zadosti pridnih otrok. Starši se z dokazili o pridnosti vsakega otroka posebej, (kamor prištevamo obiskovanje svetih maš in verouka, molitev otrok zvečer pred spanjem, zjutraj, ko se zbudimo in pred vsako jedjo, opravljanje dobrih del, lepo vedenje, pomaganje starejšim in sošolcem in še kaj) zglasijo pri našem župniku čim prej, da bo župnik imel zadosti časa, da dokazila pošlje svetemu Miklavžu. Ta pa se bo mogoče 5.12.2012 ob 18.30 oglasil pri župnijski cerkvi.

Otroci, še nekaj časa je, brž še kaj dobrega naredimo, mogoče pa nas obišče!

 

MARIJA ROMARICA NA POTI

V adventnem času bo Marija Romarica obiskovala naše domove. Več izveste v novi številki Župnijskega zvona.

 

FOTOGRAFIJE IZ ROMANJA

Kot veste je naš župnik pripravil romanje na Sveto goro. Prispevek je že objavljen, priložili pa smo fotografije na koncu prispevka.

 

K MARIJI NA SVETO GORO SKALNICO

Naši romarji so poromali k Mariji na Sveto Goro Skalnico. Za vas so pripravili prispevek.

 

SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV 2012

Vas zanima, kdo so bili letošnji zakonski jubilanti? Pripravili smo prispevek in nekaj fotografij. 

 

POSKUS DELOVANJA PREDSTAVITVENIH VSEBIN

Skrbniki spletnih strani si prizadevamo vpeljati uporabo predstavitvenih vsebin na spletni strani. Tukaj je prva vsebina za preskus delovanja. Veseli bomo vaših predlogov, zamisli in pobud.

 

KUD-ovci V AKCIJI

V KUD-u Janez Cigler pripravljajo mnogo aktivnosti v mesecu decembru. Kmalu nam pošljejo nov napovednik dogodkov, mogoče pa nam razkrijejo še kakšno skrivnost.

 

FOTKE

Pripravili smo vam fotogalerije dogodkov, ki so bili v Višnji Gori. Vabimo vas, da jih pogledate.